Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Dayanışma Semineri

Kadına Yönelikte Şiddetle Mücadelede Toplumsal Dayanışma Çınarcık Meslek Yüksekokulunda Konuşuldu. Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Dayanışma” adlı seminer gerçekleşti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Yalova Üniversitesi Kadın Ve Aile Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay; Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Yöneticileri, meslek elemanları ve ŞÖNİM biriminden Sosyolog Cennet Ertürk konuşmacı olarak katıldı. Seminer kapsamında; kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışma nasıl olmalı gerekliliğine vurgu yapılırken kadına yönelik şiddet sürecinin birey, aile ve toplum üzerindeki etkileri değerlendirildi. Seminerde konuşmacı olarak söz alan YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay Özellikle şiddet kavramından, şiddet türlerinden, kadına yönelik şiddeti önlemede sosyal politikanın işlevlerinden, şiddetle mücadelede yer alan kanun ve mevzuatlardan bahsederek özellikle şiddete eğilimi olan bireylerin özelliklerine dikkat çekti. Sözlerine dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen kadına yönelik şiddet olaylarının istatistiklerine değin Oktay, şiddeti önlemenin bir aracı olarak KADES uygulamasının herkes tarafından ve özellikle kadınlar tarafından kullanılması üzerinde durdu. Bir diğer konuşmacı olarak Yalova ŞÖNİM Birimi’nden katılan Sosyolog Cennet Ertürk ise, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi olan kadınların izlemesi gereken yollardan bahsederek ŞÖNİM ve Kadın Konukevlerinde sağlanan hizmetlerine değindi. Etkinlik kapsamında Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencileri tarafından bir stant açıldı. Bu stantta özellikle erkek öğrencilerin farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Seminerin sonunda Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencisi tarafından ‘’Şiddete maruz kalan bir kadının’’ kendi dilinden yazılan mektup okundu.